Dryckesprovning

Grappa

Det vi inser när vi smakar grappa är att smakerna är koncentrerade. Därför är det alldeles för kraftigt, för våra intet ont anande smaklökar. När vi vet mer om hur grappa är framställt, är det lättare att ta åt sig, av de läckerheter som bjuds. Vanliga vindestillat är framställda ur juicen av druvan som jäst och bildat alkohol. Juice består till största delen av vatten. Grappa är skarp i smaken för att smakerna är koncentrerade.

Maltwhisky

Denna ädla spritdryck med både historia och kultur, är högsta mode. Den som ännu inte är bekant med drycken får lära sig hur man bör dricka malt whisky för att dess karaktär bäst ska komma till sin rätt. Du får inblick i malt whiskyns historia, tillverkning och olika typer.

-Whisky blir ett konkret begrepp

Är whisky livets vatten? När vi vanliga människor talar om whisky menar vi i allmänhet en vanlig skotsk blended whisky. Grant’s, Johnnie Walker, Bell’s för att nämna några. Scotch on the rocks är inte en whiskysort utan den vanligaste beställningen på whisky världen över idag. Men ytterst få människor vet egentligen vad en blended whisky innebär. Det finns många intressanta saker att ta upp om denna ädla dryck. Dess historia, tillverkning, typer och för att inte tala om den pågående trenden i Sverige där alla snackar om single malt som den enda whiskyn värd namnet. Hur ligger det egentligen till?

Snabb succé för hemma bartendern

Cocktailkulturen är inte död! Med lite nostalgi i bagaget, lite Hemingway, Casablanca. Böcker och filmer och berättelser från den glada tiden kommer barlivet igång igen. Gamla goda drinkar som Dry Martini, Margarita, Manhattan, Vodka Gimlet, Mojito och Alexander. Dessa drinkar får sällskap av nya drinkar med nytt innehåll och nya spritsorter. Du får praktiska tips, men också fakta, myter och skrönor kring drinkarnas ursprung.

Aperitif betyder att öppna,

Och det är smakernas sinnen –  aptiten –  som ska öppnas en kvart före middagen. Aperitifens stund är inte längre. Endast femton minuter för att samlas och ta ett glas.

Den kan vara bitter, söt och något syrlig eller till och med örtig och kryddig. En aperitif före en god middag bör inte vara för spritstark för den ska sätta dig i stämning inför maten och vinet som kommer.

Många väljer att inleda en måltid med klassiker som ett glas Portvin eller en Maderia. Fina viner som har sin historia. Andra väljer de kryddade och spetsade vinerna som alla har de gemensamt att de är gamla, ibland flera 100 år, och de är alla framställda av apotekare för att vi ska må bra. Livselixir kallade man dem då.

Vodka

Vodka har sina rötter i Ryssland från fattigdom under Smirnoff eran till dagens Absolut. Det finns många intressanta saker att ta upp om denna ädla dryck. Dess historia, tillverkning, olika typer. Vad är det som skiljer olika vodkor åt ?

Rom en resa i Västindien

Columbus tog med sig sockerrör till Västindien ca 1493 och planterade dem på Hispaniola (Haiti). Hans resa fortsatte till flera andra öar. Du gör en resa om rom i Columbus fotspår… Haiti, Cuba, Jamaica, Martinique, Barbados. Jag erbjuder en romupplevelse utöver det vanliga.

Tequila

Är inte något kaktusbrännvin, man får inte hallucinationer av att dricka tequila och det ligger inte döda maskar i flaskorna. Dessa och många andra myter och missförstånd utreds. Tequila – kulturen, staden, drycken…

latin lyckorus/berusning

 

boka dryckesprovning

Hör gärna av dig till mig via formuläret nedan oavsett om du vill veta mer om dryckesprovning eller för att ta reda på mer om de tjänster jag tillhandahåller.